Обелоденување: Кога купувате услуга или производ преку нашите врски, понекогаш заработуваме провизија.

Shopify Преглед - Моето лично искуство со добрите и лошите страни

Во оваа статија ќе понудам мој личен увид и преглед на Shopify платформа.

Избор Shopify wasn’t an easy decision. While there are more than one hundred платформи за е-трговија to choose from, ranging from standalone (like Shopify BigCommerce) кон интеграции со постојни страници (размислете за додатоци на Woocommerce или e-commerce Wix).

Во ова Shopify преглед youе ве одвесам во добрите и лошите страни, како и на елементите што најмногу ми се истакнуваа при изборот на платформата.

I'llе ископам и во други елементи што ги открив откако ќе навлезам во позадината на системот, како што е поставувањето и леснотијата на употреба.

Што е Shopify?

Shopify е она што е познато како домаќин платформа за е-трговија што обезбедува сè што сопственикот на деловната активност треба да ја постави, да започне и да управува со Интернет-продавница - единственото нешто што треба да го набавите е производот и содржината.

shopify_review

The multi-channel service launched in 2004 and расте to host over 500,000 businesses across 175 countries.

Според изданието за 2017 година, платформата расте годишно со просечна стапка од 74% генерирајќи повеќе од 40 милијарди американски долари продажба кај нејзините трговци.

Добрите на Shopify:

Дел од тој раст (и неколку од причините за кои првично ме привлекоа) Shopify) може да се припише на основните придобивки на платформата:

  • Лесен за користење: Платформата честопати се рекламира и се наметнува како лесна за употреба и управување, со рационализирана централна табла ви овозможува да ја достигнете и управувате целата своја продавница со само неколку кликања.
  • Има убави, професионални теми: Дури и најдобрите производи ќе се борат да се преселат во грда продавница. Shopify is well known for having a large volume of Теми кои одговараат на мобилниот телефон and designs catering to specific industries. Premium themes are available for purchase as well as a selection of free themes. All are professionally designed and built to maximize conversions.
  • Супер скалабилни: Сакате да се осигурате дека платформата што ќе ја изберете ќе расте со вашиот бизнис, така што никогаш не треба да се грижите за мигрирање во друг провајдер. Shopify нуди скалабилна цена и карактеристики за да одговараат на раст со деловни активности од која било големина од стартување до претпријатија. Тоа е сеопфатно решение за електронска трговија, кое е докажано за иднината, благодарение на широкиот развој, поддршка и интеграција на трети страни за проширување на сетот на функции.
  • Брзо и безбедно: Како решено решение, опфатена е целата безбедност на серверот Shopify. Вашите датотеки и податоците за клиентите се безбедни на серверите дизајнирани да управуваат дури и со масивни приливи на клиенти, така што вашата продавница брзо се вчитува дури и на мобилните уреди.
  • Има неверојатна услуга за клиенти: Имајќи работење со други платформи, знам дека е фрустрирачки да имате проблем после часови и да не можете да стигнете до некој. Трговија на деловна активност работи 24/7, така што ви треба решение што нуди исто ниво на поддршка. Shopifyтим за поддршка е достапен деноноќно.
  • Достапен: Настрана достапната месечна цена (со две многу) планови за ниски трошоци да започнат нови трговци на мало) Shopify исто така нуди конкурентни, ниски трошоци за трансакција - пониски од многу други платформи и процесори за плаќање. Има дури и вграден портал за плаќање (Braintree) што го олеснува поставувањето и започнувањето со обработка на плаќањата веднаш штом вашата продавница ќе живее.

Конс на Shopify:

Се разбира, имаше некои лошите страни што треба да се земат предвид пред конечно да се решиме Shopify:

  • Ограничувања во прилагодувањето; Shopify користи сопствен јазик наместо да дава пристап до уредување на PHP, како и некои други платформи за е-трговија
  • Маркетингот со содржини не е најдобар - нешта како напуштената е-пошта со кошничка и функционалноста за блогирање се прилично ограничени во споредба со платформата како Woocommerce која е изградена околу управување со содржини
  • Извозот не е толку едноставен како што треба - Shopify ви заклучува, па ако некогаш сте посакале преминете на друга платформа ќе има некои легури во миграцијата.
  • Shopify ограничува апликации на својот пазар, така што има многу помалку да се изберат во споредба со другите платформи. Придобивка за ова е што одобрените апликации се со висок квалитет, редовно се ажурираат и нудат најдобри функционални додатоци на Shopifyродна платформа
  • Шиташе многу кон пазарот во САД и Велика Британија; платформата не нуди мулти-јазична поддршка, така што глобалните продажни вредности се проблем. Компанијата само што додаде шест нови јазици во 2018 година но тие сè уште се во бета тестирање. Сепак, Shopify translation apps such as Веглот can easily make your store multilingual in 100+ languages.

Тоа е само краток список на добрите и лошите страни за користење Shopify. Let’s get into the key areas most relevant to business owners, and what I weighed most heavily both during selection and as I setup my initial storefront with Shopify.

Леснотија на поставување

Освен ако не сте екстремно технолошки такт, сакате да изберете платформа за електронска трговија која нуди најлесен пат до поставување.

Додека имам искуство со дизајн и прилагодување на страници, последното нешто на кое сакам да го поминувам своето време е прилагодување веб-страница. Може да изгубите безброј часови во CSS и PHP.

Една од најатрактивните придобивки на Shopify е лесен за употреба интерфејс; нема потреба од искуство во кодирање develop a custom, unique store.

Shopify обезбедува различни опции, за да можете да ги направите прилагодувањата и да одберете што работи најдобро за вас, пополнете неколку празни места, а вашата сопствена продавница е подготвена.

Како и сè, има уште малку крива на учење, но интуитивниот интерфејс на Shopify прави сè лесно достапно и лесно може да се најде.

Создавање на сметка

За само неколку чекори, можете да ја добиете вашата продавница на Интернет и функционална. Shopify нуди првично 14-дневно судење што не бара кредитна картичка за да започнете.

Само внесете ги вашите лични информации, именувајте ја вашата продавница и веднаш ќе ги ставите во Shopify табла за само неколку минути.

Создавање на сметка

Од оваа табла можете лесно да се движите во секој сегмент од вашата продавница.

Домашниот дел дава преглед на она што се случува со вашиот бизнис. Главната табла, исто така и вашиот почетен екран, обезбедува слика од продажба, нарачки, дефект на продажба и инструкции за движење на вашата продавница.

Нарачка

Менито за нарачки ве води директно на страницата за управување со нарачки, каде што можете да ги пратите, прегледувате и управувате со сите нарачки направени од клиенти.

Можете дури и да подготвите нови нарачки рачно и да добиете детали за напуштените исплати.

Нарачка

Производи

Секоја продавница за електронска трговија има потреба од производи, а менито со производи го олеснува рачно додавањето и конфигурирањето производи или увозот на постојниот инвентар на производи, овозможување на следење на залихите и организирање на сите ваши категории и колекции.

shopify products to add

Клиенти

Можете да ги пратите деталите за клиентите кои поставуваат нарачки користејќи го менито за клиенти.

Shopify offers a basic CRM as part of its platform so not only can you import customers you can manage all the granular customer details from this segment and view their purchase history.

Клиенти

анализатор

Најуспешните брендови за е-трговија донесуваат одлуки управувано со податоци. ShopifyВградената аналитика обезбедува богатство на извештаи што може да ги искористите за да го развивате бизнисот. Ова вклучува:

  • Зачувај конверзии
  • Просечни вредности за нарачки
  • Враќање на стапките на клиентите
  • Најдобри производи
  • Врвни извори на упатување
  • Извештаи за продажба и аквизиција
  • Однесување извештаи
  • Широки извештаи за клиенти

Постојат дури и извештаи за маркетинг и финансии кои ќе ви помогнат да донесете правилни одлуки во врска со кампањата, кои нудат најголемо влијание врз вашата крајна линија и да се вратат на вашата инвестиција.

Shopify анализатор

Онлајн Продавница

Ова е месото на вашата продавница за е-трговија каде можете да ја прилагодувате и да ја направите вашата онлајн продавница своја.

Онлајн Продавница

Менито „Он-лајн продавница“ ви овозможува да направите прилагодувања во изгледот и чувството на вашата продавница со само неколку кликања - ниту еден код или дизајнерски вештини не се потребни.

Ова вклучува уредување страници, додавање блогови, навигација и целокупно прилагодување на темите.

Проширување натаму Shopify Прилагодување

Прилагодувањето е главен дел за поставување на која било продавница преку Интернет - на крајот на краиштата, сакате продавница што ја претставува вашата марка, личност, порака и обезбедува пријатно визуелно искуство.

Најмногу од сè, вие сакате едноставен дизајн и искуство со прилагодување. Shopifyпристапот кон прилагодување на темите не е баш револуционерен.

Ако погледнете многу платформи за електронска трговија, вклучувајќи ги и оние што се интеграции наспроти самостојните платформи, многумина нудат поедноставен пристап за кликнување до дизајн.

Кога барав платформа за е-трговија, ми беа потребни три нивоа на прилагодување:

1. Платформата треба да изгледа свежа, чиста и функционална надвор од кутијата. Не треба да има широко прилагодување за да може да изгледа привлечно за просечниот клиент.

Shopify, Woocommerce, BigCommerce и безброј други платформи го исполнуваат овој основен услов, па затоа е потребно да се намали малку повеќе.

2. Платформата треба да биде лесна за прилагодување и подобрување без дизајн позадина или ангажирање експерт дизајнер. Многу платформи нудат одредено ниво на вградени теми како дел од нивните продажни места, но многу од нив се екстремно основни со малиот wow фактор.

Shopifyсепак, има над 170 сопствени теми (професионално дизајнирани) теми што се привлечни колку што се лесни за прилагодување.

лесен за прилагодување shopify

3. Платформата треба да понуди подлабока персонализација кога е потребна, но не и потребна.

Ова е местото каде што толку многу платформи и интеграции паѓаат кратки, бидејќи тие го ограничуваат пристапот до она што можете да го промените и менувате, или нивната структура на датотеки е толку комплексна, тешко е за повеќето луѓе да учат и навигираат, што го прави процес одзема многу време.

Shopify прави понатамошно дизајнирање прилагодување на ветре, ако сакате подлабока контрола.

За повеќето стартапи и нови онлајн продавници, основната персонализација и експанзивната библиотека на професионални теми е повеќе од доволно за да започнете.

Но, знајте дека вашата продавница може да биде прилагодена за да одговара на вашата марка и преференци, додека ја размерате вашата деловна активност.

Затоа брендовите како Ред Бул, Кајли Козметика и МВМТ часовници работат преку Shopify платформа.

Додавање производи

Визуелно привлечна продавница е само првиот чекор - ќе мора да вчитате производи во одреден момент.

По користењето на Woocommerce, Wix, Volusion, и BigCommerce Можам да кажам дека најдов Shopifyпристапот до додавање на производи да биде најефикасен и директен пристап до денес.

Ако некогаш сте поставиле блог-пост во WordPress или пополнете формулар на Интернет, тогаш имате увид во додавањето на производи во Shopify.

Додавање на производ може да се направи во прашање на кликне; додајте го насловот, описот, сликите, доделите колекција, утврдени цени, конфигурирајте запис и испорака и сите сте поставени.

Додавање производи Shopify

Можете брзо да додадете варијанти на кој било производ, па дури и да ги конфигурирате основните поставки за оптимизација за производ.

Ако имате многу инвентар, процесот за рачно додавање на производи може да биде досаден. Shopify нуди едноставен увоз на производи преку датотека CSV, за да можете да ги испратите сите ваши производи.

Тие дури обезбедуваат урнек, вклучувајќи производи од примерок за да ви помогнат да ги населите потребните полиња.

manage your inventory shopify

Откако ќе се вчитаат вашите производи Shopify ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за управување со вашиот инвентар (вклучително и следење на залихите за да останете на врвот на ниските броеви на залихи)

управувајте со вашиот инвентар 2

Како и централна табла за управување со трансфери на залихи ако се занимавате со влезниот инвентар од добавувачи (надвор од правење и продажба на свои производи).

управувајте со вашиот инвентар 3

Другите платформи што ги споменав, нудат прирачник за внесување на производи и некои, како BigCommerce исто така, нудат увоз на серија на производи.

Според моето искуство, од лесна за употреба, Shopify беше наједноставно во однос на клик-до-завршување.

Приспособливост со Shopify

Секој може да започне основно Shopify чувајте и изберете од една од неколку планови кои нудат различни карактеристики засновано врз деловни потреби.

Ова е корисно за стартап со мал сообраќај и мал обем нарачки во раните денови.

Бидејќи вашиот бизнис расте заедно со вашата база на клиенти, дофат и волумен на нарачката, неверојатно е лесно да се префрлат плановите бидејќи нема договор или заклучување на кој било од плановите.

Приспособливост со Shopify

Додека го надградувате вашиот план, достапните размери на опциите со вашиот бизнис, вклучително:

  • Дополнителни сметки на персоналот за да може вашиот тим што расте може да пристапува и да помогне во маркетингот, управувањето со нарачките, услугата на клиентите и многу повеќе
  • Намалени трошоци по трансакција
  • Додадени промотивни карактеристики како картички за подароци
  • Подобрени алатки за задржување на клиентите како напуштено закрепнување во количката
  • Професионално и напредно известување и друго

Ако вашата онлајн продавница експлодира во обем, што е сон на кој било продавач на мало преку Интернет, Shopify има дополнителен план да понуди максимална приспособливост.

на Shopify Плус планот е решение за претпријатие за трговци со голем обем и големи бизниси.

Не само што Shopify Плус ви дава неспоредлива приспособливост, исто така нуди вид на прилагодување трговците кои често бараат преку платформи со отворен извор како Магенто.

customization retailers with shopify

Приспособливоста доаѓа од платформа Shopify е дизајниран за производство на брзина, сигурност и побарувачка. Само неколку од бакшиш на Shopify плус вклучуваат:

  • Над 10к врвни нарачки во минута
  • Загарантирано 99.98% uptime
  • Неограничена ширина на опсег и неограничени трансакции (многу други платформи го ограничуваат обемот на трансакциите)
  • Ниво 1 PCI DSS компатибилен за подобрен исход и безбедност
  • Integration with ERPs and CRMs along with full front-end code control (the basic Shopify планови понуди ограничено прилагодување на код)

При преглед на другите платформи, сè уште имам видено приспособливост на ова ниво, без потреба од широки развојни вештини или развивачи на рака (како на пример со Магенто).

Многу платформи, како Woocommerce, едноставно не скала на ниво на претпријатие и се насочени повеќе кон стартап и бизниси со средна големина.

Shopify Споредбата на Магенто

Shopify и Magento се две од најпопуларните платформи за електронска трговија моментално достапни и додека обајцата овозможуваат создавање на онлајн продавница, тие се многу различни системи.

Најголема разлика помеѓу Магенто и Shopify е во кодот; Shopify користи систем за кодирање наречен Liquid и е комерцијална платформа, така што има некои ограничувања за прилагодувањето што може да се случи.

Магенто од друга страна е PHP-базиран и отворен извор што нуди пошироки опции и далеку помалку ограничувања со персонализациите.

Тоа му дава на Магенто прилично неограничена приспособливост и брендовите можат да создадат практично секаков вид функционалност на продавниците до градење на целосно уникатни екстензии.

Недостаток на таа платформа со отворен извор е или треба да имате развивач на рака за Магенто или некоја сериозна вештина во прилагодување со PHP за да го натерате Магенто да го направи она што го сакате.

Внес на производ

Севкупно, ако магацинот Магенто против Shopify, Shopify е добро познат по неговата лесна употреба при поставување, конфигурација, конфигурација на производи и управување со нарачки.

That’s why so many non-developers choose Shopify преку повеќе платформи со отворен извор како Magento и Woocommerce - тоа е побрзото поставување и наједноставниот пристап за чување прилагодување без да биде премногу ограничувачки.

Магенто не дозволува ист вид на поедноставено внесување на производи и производи што може да се конфигурираат… откако ќе ја конфигурирате, поставите и дизајнирате платформата.

со Shopify можеш да имаш вашата продавница на Интернет за помалку од еден час, вклучувајќи дизајн, прилагодување и живи производи. Тоа едноставно не е можно со Магенто.

Интеграција со системи и алатки од трети страни

Интеграцијата е една од областите каде Магенто често го привлекува вниманието на онлајн трговците на мало. Тоа е робусна алатка со илјадници екстензии на додатоци (платени / премија и бесплатни).

Споредено со неколку стотици основни апликации и додатоци со Shopify и лесно е да се види каде Магенто може да го преземе водството.

Што поставува Shopify Освен со неговиот пазар, е дека Магенто е со отворен извор - што значи дека секој може да создаде проширувања за Магенто без гаранција за квалитет и функционалност (или колку долго тие ќе бидат поддржани).

Надградбите со магенто, исто така, имаат тенденција да обезбедат многу специфична функционалност што може да доведе до подуена библиотека за продолжување.

Екстензии на магенто

That can be a nightmare for store owners who want to move to a different platform later but find those Magento extensions don’t transfer.

Eitherе ја изгубите таа функционалност или би можеле да навивате со скап развивач кој се обидува да ја реплицира изгубената функционалност.

Shopify апликациите, од друга страна, внимателно се разгледуваат и потврдуваат верификација за да се обезбедат само најдобрите апликации што се достапни на пазарот.

Затоа што Shopify е лидер во електронската трговија, развивачи на трети страни кои создаваат апликации скоро секогаш обезбедуваат компатибилност со Shopify прво.

shopify алатки

Ова ви дава најдобар избор на најиновативни и ажурирани алатки за проширување на функционалноста на вашата онлајн продавница.

И списокот со квалитетни додатоци постојано расте, вклучувајќи услуги за засилување на вашата продавница, како што се:

  • Маркетинг и промоции
  • Алатки за продажба
  • Интеграција на социјалните медиуми и социјалните докази
  • Апликации за испорака и исполнување
  • Подобра контрола на залихите
  • Сметководство и известување
  • Интеграција на услуги на клиентите и врските со клиентите
  • Обработка на уплатата

Додека интеграцијата можеби не изгледа како точка за одлучување за нов сопственик на деловна активност, ќе ги сакате најсигурните и најуспешните апликации додека ја зголемувате вашата деловна активност.

Домашната функционалност на Shopify е ellвездена, но најдов најразлични алатки кои ми дозволија да додадам функции специфични за мојот бизнис кои ја подобрија ефикасноста и ми дозволија да се сменам Shopify да одговарам на мојот деловен модел, наместо да го прилагодувам мојот деловен модел за да одговара на платформата.

В. Споредба на цени

Стандард Shopify планови, каде што ќе започнат повеќето стартапи и малите бизниси, сите се дизајнирани да понудат најголем избор на домашна функционалност по прифатлива цена.

shopify цените

Споредете го тоа со цените за Магенто и брзо ја забележувате разликата во достапноста и како Shopify има за цел да ги поддржува стартапите и растечките мали бизниси.

мегенто цени

Додека Bigcommerce offers competitive pricing there are other limitations, such as revenue caps – the standard Bigcommmerce plan caps at $50k per year and the plus (most popular) plan caps at just $150k per year in revenue.

Споредете го тоа со Shopify каде што сите планови нудат неограничени производи, неограничен опсег и широк опсег на складирање и нема капа за приходи.bigcommerce цените

Други разлики помеѓу Shopify и Магенто

Ако се обидувате да утврдите дали да ја стартувате вашата продавница со Shopify или Magento и цените сами по себе не ви занишале во која било насока, тогаш разгледајте ги овие точки:

  • Needе ви треба програмер Magento при рака или ќе бидете подготвени да инвестирате многу време научувајќи како да ја користите платформата - особено ако сакате да ја прилагодите.
  • Добивате нула поддршка од Магенто, освен ако не сте подготвени да потрошите $ 25k на годишно ниво за поддршка на Enterprise (сите Shopify плановите доаѓаат со 24/7 поддршка).
  • Можете да распоредите Shopify чувајте помалку од 1 кг во споредба со $ 25k + за Магенто заедно со трошоците за сопствени развој.
  • Shopify е омилен од развивачите за обемна и детална документација за API - задолжително за оние на кои им требаат дополнителни интеграции.
  • Shopify е решение за домаќин; Magento ќе бара инвестиции во серверот, вклучувајќи ја и месечната цена, како и развивач / компанија да ја прилагоди инфраструктурата за вашиот сервер.
  • Бидејќи Магенто не е домаќин и со отворен извор имате поголема контрола врз СЕО, но повторно, потребен ви е развивач за да ја прилагодите платформата и има бесконечни наставки за да изберете. Shopify нуди природна функционалност за оптимизација заедно со проверени, докажани апликации за оптимизација на пазарот од доверливи марки.
Гума за џвакање Shopify Infographic
Shopify Оптимизација

Завршувајќи

Во времето што го користев Shopify за електронска трговија брзо стана мој омилен во споредба со другите платформи што ги користев вклучувајќи ги и Prestashop, Magento и Woocommerce.

Како почетно пробивање на мало преку Интернет, тој нуди најлесен пристап за започнување и започнување со започнување производи, едноставно ракување и испорака на нарачки, лесно прилагодување, достапно влегување во продажба на Интернет и мноштво природни карактеристики кои ќе ви помогнат да ги промовирате и продадете вашите производи .

Додавањето на квалитетни, доверливи апликации им дава на кој било бизнис (од почетни продавници да постојат трговци на мало СМБ) дополнителни карактеристики што ви се потребни за да постигнете цели без значителен трошок.

Значи, дури и со инвестиција за зајакнување на платформата и маркетинг трошоци, сепак имате здрава маргина за производите што ги продавате.

Најважно, Shopify Ви нуди најбрз, наједноставен влез при добивање продавница преку Интернет. Создавање нова продавница може да се направи за неколку минути, а прилагодувањето и поставувањето на производи може да трае помалку од еден час.

Ако сакате брзо да набавите продавница преку Интернет, со минимални инвестиции, освен времето, тогаш Shopify е најдобрата платформа за електронска трговија да го стори токму тоа.

достават преглед

Поднесете краток, но детален преглед и добијте БЕСПЛАТНА врска до вашата веб-страница.

преглед Наслов

Рејтингот

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

 

 

Одговорна Рејтинг

Поставете слика (Факултативно)


Noah Littrell
http://windex.com


Март 07, 2023

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

In my experience with Shopify, they are a great company. I was always into using my 3D printer to create things people could use in their daily lives, but I wasn’t able to figure out how to use Amazon to sell my products! So, after seeing many ads for Shopify, I decided, why not. The setup was easy to understand as well as easy to do as a whole, and if I needed help with anything, they have a great community and customer service team whom are always available 24/7 to assist you in any way you need. Shopify helped me sell my products all over, and best of all, it was cheap. Words cannot describe how thankful I am for Shopify. I hope my review helps people to decide whether or not to use Shopify.
August Hayes
https://magicjohn.org/


Октомври 30, 2022

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

The Value that Shopify has created for my team is immense. The fact that if anyone on my team needs support someone can contact their team and they will respond to us with in depth responses that solve my problem is greatly apricated. I sell screen protectors and have never had a problem with the Shopify store going down, even when it was peek hours when I announced a sale or other event on my website. The value is great also, a cheap price for a great service. I greatly apricate the value and opportunity Shopify has created for me and my brand.
John Francis
http://shopify.com


Август 10, 2022

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

My opinion from my experience is that Shopify has a lot to offer, especially for novice sellers or those who are not extremely tech-savvy. As a retailer, you should focus on marketing, customer service, and fulfillment. Shopify isn't flawless, but they handle a lot of things to the point where they are mostly transparent. If your store succeeds, they also scale nicely. Shopify is relatively simple to use for anyone who wants to succeed. I was able to learn my way around Shopify pretty quick, so I think that it is amazing for anyone just beginning selling or anybody who has experience. I would definitely recommend!
Еф Бејли
http://shopify.com


Јули 05, 2022

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

Shopify's web hosting service is one of the best web hosting services you could possibly hope for. There are numerous options available to users of Shopify. Being able to access a market for all visitors is one of my favorite features of Shopify. You may create customer groups, set up business chat rooms, set up Facebook ads, and create emails for marketing in this market. The site itself is pretty futuristic, and Shopify can also assist you in setting up a new website. You may handle your payment methods, accounts, capital, shipping information, and e-commerce automations in one place where everything just fits in. For each and every guest, these are all suitable.
Карлос
http://Google.com


Јули 04, 2022

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

Here’s my review towards Shopify, it’s a great app for those who want to create a online store and sell in multiple places, it is very unique and easy to use especially for those who want to start a online business because they offer customers good upgrades so their business can grow in their platform. It’s is also great how Shopify is global meaning that you can connect and innovate with other businesses, Shopify also helps businesses connect to every customer in many easy and straight forward ways so the customer won’t struggle to reach the business they desire to buy from. It is also great how they have a inbox in Shopify where the business can create automated messages and get insights to focus on chats.


Март 14, 2021

Uptime

перформанси

Вредност за парите

Услуги на клиентите

Одговорна Рејтинг

closed my jewelry store in New Jersey and had lots of unsold items left after going out of business sale. I put them up on Shopify at 5% over cost/wholesale to cover expenses. Took forever with lots of live chats to get it set up more or less right. Less right are descriptions far below item image on some of the items. Initially, some images were huge, blown up ridiculously large. After a number of chats I was told that this was so because the default image proportions are set to square so say, a long necklace, comes out square with the width and height the same resulting in a monstrous image way out of proportion to most other images. It took a number of chats for someone to tell me that I could set the image to unsquare and that did it for the image sizes. But still there are image descriptions far below the image for a number of products. Couldn’t get them to solve that one so I left it as is. I just discovered that my gemstone earrings collection was not visible among the other collections. Took me quite a while to sort that one out. Why when I create a collection it isn’t automatically added to the other collections when saved is mystifying to me. .A friend with a store that sells used books and records in my town tried to set up a site on Shopify and he said it was so nonintuitive he gave up, and he’s a pretty smart guy. The Shopify store url is also mystifying, no http:// or www. Hyphens between the words in your store name followed by .myshopify.com. I registered my store name as a .com domain with Hostgator after all these Shopify problems just in case it didn’t work out. I could fix it for them. I’ve been dealing with the public for 40 years and have done 2 web sites from scratch myself and if I tell you it’s non-intuitive, it is. But I’m an old guy now and don’t need that aggravation.