Обелоденување: Кога купувате услуга или производ преку нашите врски, понекогаш заработуваме провизија.

HostGator Vs GoDaddy: Comparison Based on Speed, Price and Support

godaddy_вс_hostgator 2018

This article was revised and updated on Oct 07, 2020.

Да, тоа е HostGator vs GoDaddy. On one hand, you have the giant web hosting conglomerate that powers millions of users globally and on the other hand, you have the breakout rookie with a passion for affordable hosting.

I can’t think of many other things you would buy without knowing more. Imagine renting a room in a flat with other people.

Сега замислете дека не знаете со колку луѓе споделувате, со колку работи имаат или со каков бизнис се во нив.

Ова е детална споредба на GoDaddy Hostgator, Јас сум домаќин на стотици страници за различни клиенти во различни видови на хостинг компании, станува кошмар за управување и време е да консолидирам сè на едно место за да заштедам пари и напор.

Пред да се спуштам и да изберам давател на услуги, треба да споредам некои од големите пиштоли.

I'mе се споредувам GoDaddy Hostgator, веројатно две од најголемите компании во веб хостинг, обајцата можат да се пофалат со исти карактеристики и се чини дека имаат добри прегледи во целост.

И двајцата се доволно долго колку што треба да имаат добро воспоставени системи за поддршка и заедниците што стојат зад нив кои се многу запознаени со своите производи и стапици.

Знам што размислувате; „Зошто решивте да споредите Hostgator GoDaddyШто е со компанијата X, Y и Z хостинг, слушнав дека тие се одлични “.

My answer to this sentiment is two-fold: firstly, if I’m moving all my sites onto one platform it’s a one time deal, I don’t want to be undertaking this again anytime soon so I need a company that will stick around in the long term.

Второ, сакам конзистентност, многу помали компании се неверојатни да започнат со само да се забави со текот на времето.

You can skip the rest of details and see the заклучок овде.

Ајде да се нурнеме во HostGator vs GoDaddy...

Што треба да размислиме при изборот на најдоброто помеѓу HostGator vs GoDaddy?

  1. Карактеристики и цени
  2. Изведба на брзина
  3. Одговорност
  4. Репер
  5. поддршка на корисниците на
  6. Конечната пресуда

Пред да одиме напред, сакам да ви кажам дека имам HostGatorкупонски код што може да ви заштеди 113.01 УСД на Планот за хечлинг, 149.00 долари за план за бебиња, 329.00 американски долари на деловен план.

Активирајте HostGator купони законик

HostGator Vs GoDaddy: Who has better pricing and features?

Now down to business, it’s time to compare what features both providers offer in their bread and butter product.

Јас го споредувам планот на средниот опсег за секој снабдувач, според мене овие треба да бидат соодветни за веб-страница за мал бизнис или мал блог на WordPress.

HostGator Vs GoDaddy Табела за споредба на цени:
GoDaddy HostGator
План Економија Hatchling
Месечна цена $2.99 $2.75
Месечна цена за обнова $7.99 $6.95
Домени 1 1
страници со врски неограничен неограничен
Складирање 100 GB Немерен
Пропусен опсег Немерен Немерен
Бесплатни адреси за е-пошта 1 неограничен
Сметка за FTP Да Да
Пошта Хостинг Да Да
Поддршка за Webmail Да Да
Бесплатна заштита од спам Да Да
$ 100 Google Adwords - Да
100 $ кредитни реклами за бинг - Да
Пари гаранција за враќање 30 денови 45 денови
Посетете HostGator

 

Како што можете да видите, и двајцата го нудат она што се чини дека е многу сличен производ, се разбира, воопшто нема детали за тоа какви перформанси треба да се очекуваат.

Двете производи вклучуваат 24/7 поддршка, 99.9% Uptime, Google AdWords кредит, инсталатори на софтвер (за работи како WordPress) и пристап до cPanel.

GoDaddyПонудата вклучува DDOS заштита (Millage може да варира) и еден бесплатен домен. Тие нудат резервни копии и дополнителни ресурси по цена. Вреди да се напомене дека тие ги ограничуваат базите на податоци на MySQL на 1 (25 GB) и вклучуваат само 1 електронска пошта со максимална големина на складирање од 5 GB.

За безбедност на веб-страницата, Godaddy направи партнерство со Sucuri (преглед) to protect the website from hackers and remove malware from the website.

Hostgator нуди Пристап до SSH, аудио / видео стриминг, заштита на DDOS, неограничено поштенско сандаче и без ограничување на големината или бројот на MySQL бази на податоци.

I want to talk more about the MySQL limitation, it might not seem like a big deal, but to me it is. If I have multiple WordPress sites on the same hosting but for different clients I really do want to keep them separate, as much for ease as for security.

со GoDaddy Јас ќе треба да се регистрирам за повеќе сметки за хостирање или да ги чувам сите во една голема база на податоци.

За мене (и се надевам за вас) резервните копии се многу. МАСИВЕН договор. Како што вели старата поговорка „неуспехот да се подготви се подготвува да пропадне“.

HostGator Vs GoDaddy: Pricing and Features Verdict

Никогаш не го заборавај ова. Толку е лесно да случајно избришете делови од или целата ваша страница, да срушите нешто или да станете компромитирани. Фактот дека Hostgator вклучени бекап без дополнителни трошоци е плус. Масивен плус.

HostGator Vs GoDaddy: Data Comparison

It’s time to crunch the numbers. I’ve run three tests to show the average response times for each company. I installed a sample site on both GoDaddy Hostgator (за плановите што ги споредивме погоре) и извршивме тестови за брзина, одговор и репер.

1. брзина

Кога зборувам за брзина, навистина зборувам за почетно време на оптоварување на страницата. Ова е супер важно, бавните страници се еднакви на висока стапка на отскокнување.

Повеќето луѓе нема да чекаат подолго од 6 секунди за да се вчита страната пред да заминат, некои дури и не чекаат цела секунда.

Веб-страница за тестирање хостирана на GoDaddy

Godaddy забрза

Веб-страница за тестирање хостирана на HostGator

Hostgator брзина на веб-страница

HostGator loaded in 1.40 seconds where GoDaddy loaded in  3.05 seconds. HostGator победи над Godaddy when it comes to speed.

2. Одговорност

Колку што е важно првото време на оптоварување, исто така треба да добијам идеја за тоа колку реагира страницата е целокупна, т.е. колку време е потребно за вчитување на секоја страница штом сте на страницата. Испитав тест во период од 30 дена.

Тест време на одговор на веб-страница на HostGator

Response time for Hostgator

Тест време на одговор на веб-страница на GoDaddy

Време на одговор на Godaddy

HostGator е јасно надминато Godaddy.

Мислам дека можеме да се согласиме дека шема се појавува тука. ДВИЦА што е брзо, повторно! Овој тест држи уште поголема тежина со мене, тој траеше во траење од 30-дневен период, така што необичниот снежен ден нема да влијае на резултатите премногу.

Кога играв со Hostgator сам на моето око изгледаше поодговорно и овие тестови навистина ми го потврдија тоа.

види HostGator’s plans & pricing here.

3. Репер

Јас се користи GTMetrix to measure the sites, it measures various performance indicators and gives a load time in seconds. I wouldn’t expect this to give us anything different from the past two results but does give us a chance to reaffirm the scores.

Godaddy vs Hostgator репер

Hostgator - 0.7 секунди
GoDaddy – 1.8 Seconds

Толку малку различни броеви, но редоследот на големината е ист.

Резиме на податоците

Удобен сум со веродостојноста на овие тестови за изведба. Сите тие се од страната на серверот што избегнува какви било проблеми со бавноста на индивидуалните машини за клиенти.

Јас исто така користев мешавина од различни тестови од различни извори.

Овие податоци укажуваат само на еден и еден начин, GoDaddy can’t compete with Hostgator на перформанси на хостинг.

HostGator Vs GoDaddy: Data Comparison Verdict

На сите три теста Hostgator беше двојно поголема од брзината. ДУБЛИ. Мора да го запомните тоа Hostgator is slightly cheaper than GoDaddy yet it has more powerful hosting.

HostGator Vs GoDaddy: Whose customer support is best?

Разговарав малку за поддршката што ја даваат двете компании, мислев дека би било корисно да се покаже црно-бела споредба на тоа како изгледаше со контактирање и преку нивните одлики за разговор во живо, со истите прашања.

Hostgator:

hostgator поддршка на

GoDaddy:

godaddy поддршка на

Hopefully you can see that once I did get through to Hostgator и двата тима за поддршка беа молња брзо, реагирајќи во минута во двата случаи.

HostGator Vs GoDaddy: Customer Support Verdict

Hostgatorподдршка на дадоа малку повеќе информации што беа корисни, додека GoDaddyподдршка на е поконзистентно брз. Севкупно, би рекол дека поддршката што ја нудат двете компании е добра.

HostGator Vs GoDaddy: Целна публика

ДВДИ

Нема сомнение за тоа GoDaddy is the biggest name when it comes to domain names. This has led to them becoming the de facto place to go for all things websites, they have a huge range of products at affordable prices.

Од моја гледна точка GoDaddy‘s main aim is to appeal to non-IT users i.e. small business owners, they appear to focus on making life easier and user-friendliness over raw performance.

Godaddy реклами

Прочитајте го целиот GoDaddy Преглед ..

ГАТОР

Hostgator можеби не е толку голема како GoDaddy, сепак и покрај нејзината релативно мала големина, Hostgator is a Giant amongst IT and web professionals.

Реклами на хотелгор

Hostgator нуди a streamlined selection of products and in my opinion although their offering is just as user friendly as GoDaddy’s they seem to be aiming at a more technical user base, favour performance and quality of hosting.

Прочитајте го целиот HostGator Преглед ..

HostGator Vs GoDaddy: Upgraded Dedicated Server Platform

Додека ги споредував двете компании, прочитав многу споредби и прегледи на други луѓе, нешто што повторно се појави време и време беше дека перформансите на сите Hostgator’s hosting products со текот на времето се подобруваше.

Ова е ретко.

Зошто е ова ретко? Обично, кога компанија за хостирање започнува, таа мора да набави некој вид сервери. Во овој момент, на почетокот на животот на хостинг компаниите е веројатно најдобрата изведба што некогаш ќе ја добиете на споделеното веб-хостинг.

Како што одминува времето, компанијата добива се повеќе клиенти, купуваат повеќе сервери и сите се среќни. Во одреден момент, компанијата сфаќа дека тие веројатно би можеле да исцедат уште неколку страници на серверот за да заработат малку повеќе пари. Претставата ќе страда.

Како што е потврдено од линкот подолу, мене ми е јасно дека тоа не се случува во моментот Hostgator, тие активно ги надградуваат своите сервери за да го избегнат овој точен проблем. Не можев да најдам нешто слично што се случуваше GoDaddy.

Соопштение за медиумите - HostGator

види HostGator’s plans & pricing here.

HostGator Vs GoDaddy: Hands-on Experience

Моето искуство со Hostgator веројатно е точно како што очекувавте, тие користат cPanel, што точно знам како да го користам.

Сè што работеше за прв пат, поставување хостинг, инсталирање на WordPress, итн. Нивната поддршка на клиентите беше неверојатно корисна, немаше време за чекање, тие само се спуштија на решавање на мојот проблем.

Моето искуство со GoDaddy wasn’t bad: it wasn’t great either though. Now I thought that GoDaddy use cPanel, but in reality, they use some kind of custom version of cPanel, it has most of the same features, some stuff was done differently, some stuff was in different places.

Ова беше болка за мене да бидам искрен, јас сум толку навикнат на cPanel.

Now I should confess I have used GoDaddy a lot. I really mean a lot. My previous company used it for hosting and SSL certificates for around 100 clients (they were cheap for what we wanted).

Според моето искуство GoDaddy корисничкиот интерфејс е ужасен. За среќа, тие имаат добра поддршка како кога нешто не функционира преку интерфејс (и тоа се случува многу), треба да повикате поддршка за да го решите.

HostGator vs GoDaddy: Кој е подобар?

So which one is better: HostGator vs GoDaddy?

Well, they are both solid web hosting companies and your choice depends on what you value more.

Ако сте нови, силни со буџет и ви требаат Телефонска поддршка, тогаш треба изберете Godaddy. Godaddy попустите се достапни овде.

And if you are looking for an independent company with superior performance, then I’d go with BlueHost (преглед)

И, ако штотуку започнувате со вашата прва веб-страница, јас би ви предложил да одговорите на мојот Водич за поставување WordPress.