Обелоденување: Кога купувате услуга или производ преку нашите врски, понекогаш заработуваме провизија.

11 Прекрасни генератори за бесплатно име на бизнис (број 2 е наш омилен)

„Што има име?“ - Да му кажеме на Julулиет дека имињата и титулите се навистина важни. You may have good content or the best ideas to share but without an effective title, people might not consider looking at it.Do you own a business or are you a startup but still are struggling with bringing customers to your website? Do you want to create a Brand?

За да ви помогнеме во овој проблем, избришавме неколку неверојатни генератори на БЕСПЛАТНО име на бизнисот. Да, не треба да ги плаќате за да ви помогнат.

Ајде да погледнеме во секој од нив и да провериме колку се корисни за вашиот бизнис…

хостинг пилула10 Awesome Free Business Name Generators
  1. Толкувач
  2. Намеликс
  3. ТурбоЛого
  4. Брендренс
  5. БНГ
  6. Име
  7. LOGO.com
  8. Генератор на деловно име
  9. Имењак
  10. Naminum
  11. Нованим

1: Толкувач

Business Name Generators: crowdspring

Crowdspring isn’t only an answer to your company/product naming needs but it’s an entire branding solution. After selecting ‘Company/Product name’ from the dropdown and click on ‘Start a naming project’ to initiate the interactive Q&A process.

Crowdspring is NOT a business name generator. It’s a team of experts and designers that utilize their skill set and data from the Q&A to come up with personalized business names that come with a 100% refund guarantee and legal contracts to protect your unique name.

2: Намеликс

Business Name Generators: Namelix

Namelix е генератор на деловни имиња што сугерира имиња на деловни активности за вас. Бара да ги внесете клучните зборови поврзани со вашиот бизнис или може да го опише вашиот бизнис. Потоа ги обработува зборовите што сте ги внеле и генерира уникатен збор со ограничени букви.

Ги предлага сите можни брендирани зборови што можат да се направат со комбинирање на клучни зборови што сте ги внеле. Постојат и два други критериуми што оваа веб-страница бара да ги внесеме - должина на зборот и стилот на зборот.

На пример, го внесовме името „hosting hosting“ за да дадеме предлози:

Намеликс

Подолу се резултатите што ги добивме од Намеликс: (и уште многу)

Намеликс

Ви овозможува да ги зачувате имињата што ви се допаѓаат и можете директно да го купите доменот од оваа веб-страница.

3: ТурбоЛого

Business Name Generators: Turbologo

Turbologo Business Name Generator is a service that allows you to find a name for any kind of company. All you need to do is enter keywords describing your company and choose the industry of work for the generator to pick up suitable names. After that it will automatically generate more than 90 unique names from which you can find the appropriate option.


Here is an example of the name for a company working in the field of architecture, with the keywords “construction”, “architecture”. The generated names are divided into 3 types: invented names, compound names, multiword names.

Inverted Names

Compound Names

Multiword Names

Overall, its a good tool with  pretty good name generation capabilities. You should definitely give it a try!

Free Business Name Generator 4: Брендренс

Business Name Generators: brandlance homepage
Brandlance може да предложи достапни имиња на деловни активности, привлечни имиња на деловни активности, идеи за вашиот бизнис, па дури и детален водич за тоа како можете да одите создавајќи ги вашите уникатни имиња со неограничени ревизии.

карактеристики на брендленс

Brandlance offers 2 services: Logo Designer and Business Name Generators. The Logo Designer has a large number of premade logo designs to choose from and customize.

Генераторот на деловното име им дозволува на корисниците да го опишат својот бизнис и потоа да предложат имиња врз основа на тој опис. Може да проверите и за постојно име за да ја потврдите неговата достапност.

брендланс

Free Business Name Generator 5: БНГ

Business Name Generators: BNG

Here, you need to enter the words that are related to your business and BNG will generate suggestions from which you can pick the name and check the availability of that domain with GoDaddy.

БНГ

Ние го искористивме зборот „Хостинг пилула“ и кликнавме на пребарувањето за да ги видиме резултатите. Горенаведената слика содржи список на предложени зборови. Тие исто така имаат опција за филтер во индустријата каде што можете да ги изберете категориите.

На пример, можете да изберете категории како што се „Технологија“, „Спорт“, „Здравје“, итн. И овој генератор ќе ги предложи идеите за деловно име.

Free Business Name Generator 6: Име

Business Name Generators: NameBounce

NameBounce е генератор на деловно име каде што можете да ги напишете клучните зборови, како и да го изберете продолжението што го сакате за вашиот домен. Откако ќе напишете клучни зборови, тогаш ќе генерира неколку идеи користејќи синоними на пишаните зборови и комбинирајќи ги.

Име

Создадовме неколку предлози користејќи ги зборовите „хостинг“ и „пилула“. Ви овозможува да ги филтрирате зборовите по должина и поставување на зборот. Можете да додадете зборови што ви се допаѓаат, во омилената лента и подоцна да го финализирате името на компанијата.

Free Business Name Generator 7: LOGO.com

ЛОГО

The LOGO.com business name generator is a sophisticated tool that makes it easy and fun to come up with a great business name. Simply enter a keyword relevant to your business and click “Generate.” The tool will generate an extensive list of unique and catchy business names from which to choose.

Another useful feature of this business name generator is that it shows names that have available domain names, making it simple to establish your online presence.

ЛОГО

LOGO.com’s Business Name Generator also provides a free logo maker that you can use to design a professional logo to go along with your new company name and domain name. Choose a logo template you like, change the colors, icons, layout, and font, and then download it for free!

It’s a one-stop shop to set up and launch your brand in a span of minutes.

Free Business Name Generator 8: Генератор на деловно име

Business Name Generators: BusinessNameGenerator

Оваа алатка за генерирање на имиња ви помага со генерирање предлози за зборот што сте го внеле. Willе генерира имиња со додавање на неколку букви пред и по зборот што сте го внеле.

БизнисНемен генератор

Ние го искористивме зборот „хостинг апл“ и ова беа предлозите што ги добивме. Генерира случајни деловни имиња за вас од кои можете да изберете име за вашата веб-страница за деловно работење.

Free Business Name Generator 9: Имењак

Business Name Generators: Namesmith

Namesmith uses the keywords that you have entered to generate creative words. Your entered data i.e. keywords won’t be shared with anyone and they won’t register the domain names generated by you. In order to register your domain, check out домен registrarовде.

Имењак

Ги добивме горенаведените предлози од зборовите „хостинг“ и „пилула“. Тие ги проверуваат достапните имиња на домени и соодветно ги сугерираат зборовите. Можете да ги изберете имињата што ви се допаѓаат и да ги додадете во омилените.

Free Business Name Generator 10: Naminum

Business Name Generators: Naminum

Наминиум бара да внесете основен збор или клучен збор што сакате да го вклучите во имињата на деловните активности.

Naminum

Создадовме неколку предлози за зборот „хостинг пил“. Оваа алатка ви овозможува да ги поставите предлозите според локацијата на целната публика. Предложените имиња ги добивате со буквите додадени пред и по клучниот збор.

Once you select the name that you like, you can buy and checkout with that domain name from GoDaddy.

Free Business Name Generators 11: Нованим

Business Name Generators: Novanym

Нованим е алатка која не го користи точниот клучен збор што сте го внеле. Наместо тоа, ќе најде и користи слични зборови со него.

Нованим

Тука, можете да го поставите типот на бизнисот и стилот на името, така што алатката може да ги генерира имињата соодветно. Деловните имиња генерирани од оваа алатка можат да се купат од тука и се достапни со наставката „.com“.

Дизајнот на логото е исто така достапен со името на доменот што ќе го изберете и купите. Значи, не треба да се грижите за дизајнирање на логото.

Совети за избор на име за вашиот бизнис

Горенаведениот список беше збир на алатки кои можат да ви помогнат да генерирате идеи за имиња на деловни активности. Можеби ќе најдете многу алатки што ќе ви помогнат изберете име на домен но нема да ви помогне да одлучите кој е најдобриот или кој ќе донесе повеќе клиенти на вашата страница.

Никогаш не знаете дали името со кое сте решиле да одите, ќе ги донесе посетителите или ќе ја зголемите стапката на конверзија. Но, сигурно може да следите неколку совети што барем би ве спречиле да направите лоши избори за името.

Подготвени? Ајде да ги провериме сите совети еден по еден -

1. Добијте повратна информација од луѓето

Повратна информација

When you have shortlisted a few names from the Business Name generators, show them to your close ones i.e. friends, family members, your colleagues, etc. and get their opinion.

Погледнете како ќе го најдат, земете повратна информација за имињата и потоа одлучете кое име треба да се финализира. Можете исто така да добиете повратна информација од публиката што ќе ја насочите.

2. Избегнувајте име слично на конкурентите

Имиња на истите

Проверете кои се имињата на бизнисот на вашите конкуренти и НЕ изберете име што е слично на нивните. Честопати луѓето може да го збунат вашиот бизнис со нивниот и можеби ќе завршите да ги изгубите клиентите.

Не можете да користите слични логоа, слични имиња како и слични фонтови исто како и вашите конкуренти. Вие сакате вашето деловно име да биде бренд. За тоа, треба да биде единствена.

3. Користете продолжување „.com“

Дотком

„.Com“ е домен на највисоко ниво што се користи широко и има Придобивки од оптимизација. Користењето на овој TLD ви дава придобивки од другите екстензии на домен. Околу 52% од веб-страниците имаат „.com“ како нивно продолжение.

4. Едноставен и лесен за изговарање / запомнување

Брендови

Погледнете го ова - Дизајн на графики има две креативни имиња во предлог: „Хифеносталгичен графички“ или „ХиГраф“ - кој би го избрале?

Повеќето луѓе би рекле „ХиГраф“ и тоа е затоа што е кратко, едноставно и лесно за паметење. Плус, го пренесува значењето на работата што ја извршува дизајнерот.

Затоа, чувајте ги имињата кратки, едноставни и лесно разбирливи за секого. Исто така, треба да биде ефективно и креативно стане бренд.

5. Не користете цртички или специјални знаци

NoSpecialCharactions

Дали забележавте, врвните имиња на брендови како Google, Facebook, Pinterest, Cocacola, итн. Имаат нешто заедничко. Се разбира, тие се едноставни за правопис и читање, но имаат нешто друго што не го користат.

Точно е - Специјални карактери. Затоа, избегнувајте да користите специјални знаци во името на вашата марка, како и во името на доменот.

6. Бидете креативни, но не екстра-креативни

Business Name Generators: GoldenGaytime

СМЕЕЊЕ НА ГЛАС! Тоа е точно. Бидете креативни во изборот на вашето име, но не и екстра креативно. Како овој бренд за сладолед од Kwality Swirls беше наречен „Golden Gaytime“ и бренд за паста за заби наречен „Oral-me“ (буквално вашиот мозок мисли од друга перспектива).

овие имињата би можеле да бидат навистина најлоши и може да завршиш да изгубиш клиенти или да станеш мем-материјал. Значи, избегнувајте да бидете екстракреативни или понекогаш тоа ќе го направи вашиот бренд РЕЗИМЕ.

Заклучок

Изборот на име е тешко затоа што никогаш не можете да бидете сигурни дали тоа ќе ви помогне да постигнете успех во бизнисот или не. Имајќи кратко и едноставно име на марка добива поголема влечење. Но, неопходно е да се биде креативен (не екстра-креативен).

So, the above-listed tools are some of the best business name generators in the market which you can use for suggestions. Also, do not forget to keep in mind the tips that have been mentioned here.

Кажете ни која алатка би ја избрале за името на брендот за вашиот бизнис. Ако имате некои други генератори на име или совети што не сме ги покриле, напишете ги во делот за коментари и со задоволство би го вклучиле во оваа листа.

Сега оди, направи бренд!